Kotlety w panierce grzybowo-serowej

Kotlety w panierce grzybowo-serowej
Zdjęcie - Kotlety w panierce grzybowo-serowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 20
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 10minuty

Jeśli lubicie smak suszonych grzybów to ten przepis jest dla was. Wystarczy łyżka, dwie dosypana do panierki, aby odmienić zwykłe kotlety. A tutaj jeszcze jest ona wzbogacona o parmezan.

Składniki Instrukcje

Filet umyć, osuszyć, przekroić na pół i jeszcze wzdłuż. Każdą porcję lekko rozbić. Do miski wbić jajko i dokładnie je rozmieszać.  Parmezan wymieszać z suszonymi grzybami.

Filety maczać w mące następnie w jajku i parmezanowej panierce i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć na złoto z każdej strony. Podawać z ziemniakami i ulubioną sałatką.

Smacznego:)

Zdjęcie - Kotlety w panierce grzybowo-serowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów