Kotlet Strindberg

Kotlet Strindberg
Zdjęcie - Kotlet Strindberg - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 30
  • Czas przygotowania: 20minuty
  • Czas gotowania: 10minuty

Wyszperałam w  Internecie przepis na kotleta schabowego, o którym nigdy wcześniej nie słyszałam, bo chyba jest on bardziej popularny na zachodzie Polski. Mięso przed  panierowaniem smaruje się musztardą     i obtacza cebulą, następnie macza w jajku i mące lub bułce.  Kotlet smakuje naprawdę bardzo dobrze. Warto sobie wprowadzić takie urozmaicenie.

Źródło

Składniki Instrukcje

Mięso rozbić tłuczkiem jak najcieniej. Posypać solą i pieprzem  z każdej strony. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Jajka rozbełtać za pomocą widelca, można dodać odrobię mleka.

Każdy plaster mięsa posmarować musztardą z obu stron, obtoczyć w cebuli. Trzeba sobie pomóc dłonią, ale cebula bez problemu przykleja  się do musztardy. Następnie obtoczyć kotleta w jajku i bułce. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Smacznego:)

Zdjęcie - Kotlet Strindberg - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów