Komosa ryżowa z marchewką, cukinią i tymiankiem

Komosa ryżowa z marchewką, cukinią i tymiankiem

Połączenie komosy z marchewką, cukinią i tymiankiem okazało się cudowne. Wyszło szybkie w przygotowaniu, pełne kolorów i aromatów danie.
Zdjęcie - Komosa ryżowa z marchewką, cukinią i tymiankiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

50g komosy ryżowej

2 marchewki

2 ząbki czosnku

połowa małej cukinii

świeży tymianek

oregano

pieprz

sól

łyżka miodu gryczanego

oliwa z oliwek
Zdjęcie - Komosa ryżowa z marchewką, cukinią i tymiankiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Komosa ryżowa z marchewką, cukinią i tymiankiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Komosa ryżowa z marchewką, cukinią i tymiankiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Komosę gotujemy według wskazówek z opakowania. Na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek z posiekanym tymiankiem i łyżką miodu. Następnie dodajemy drobno pokrojoną marchewkę i smażymy kilka minut.
Cukinie kroimy w plasterki. Skrapiamy lekko oliwą, oprószamy oregano, solimy, pieprzymy i podsmażamy na patelni grillowej.
Ciepłe warzywa łączymy z komosą, na wierzch kładziemy świeży tymianek.
Zdjęcie - Komosa ryżowa z marchewką, cukinią i tymiankiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów