Koktajl tropikalny ( mango-ananas )

Koktajl tropikalny ( mango-ananas )
Przed nami kolejne, zapowiadające się gorąco, dni. Czym się chłodzić ? Lodami ? Nie tylko - odpowiadam. W ciepłe dni idealnie sprawdza się zimny koktajl owocowy. A skoro temperatura ma być rodem z tropików, to postawcie też na tropikalne owoce ;)

Zdjęcie - Koktajl tropikalny ( mango-ananas ) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
  • 1/2 mango
  • 1/2 ananasa
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • woda mineralna


Wykonanie:
Owoce oraz wodę przed zmiksowaniem schłodzić w lodówce.
Ananasa obrać i wydrążyć twardy środek. Pokroić na mniejsze kawałki. Owoc mango obrać, przekroić na pół, wyjąć pestkę i pokroić w mniejsze kawałki.

Cząstki ananasa i mango w malakserze, dodać sok z cytryny - zmiksować na gładką pulpę. Owocową pulpę rozcieńczyć wedle uznania wodą mineralną ( niegazowaną lub lekko gazowaną ).
Ja do swojego koktajlu dodałam około 150 ml wody niegazowanej.


Pomysłów na inne napoje szukajcie tutaj

Zdjęcie - Koktajl tropikalny ( mango-ananas ) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Koktajl tropikalny ( mango-ananas ) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego !

Kategorie przepisów