Jak sparzyć pora?

Jak sparzyć pora?
Potrzebne będą:
  • por
  • durszlak lub sitko
  • wrzątek
  • zimna woda
Pokrojonego pora możemy sparzyć podobnie jak cebulę – ta operacja sprawi, że por będzie łagodniejszy i łatwiej trawiony. Pokrojonego pora przelewany wrzątkiem, odczekujemy 5 sekund po czym przelewamy zimną wodą, żeby zatrzymać proces parzenia, odcedzić i możemy dodać do sałatki. Zdjęcie - Jak sparzyć pora? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jak sparzyć pora? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Jak sparzyć pora?Zdjęcie - Jak sparzyć pora? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Sałatka porowa

Zdjęcie - Jak sparzyć pora? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Tortilla hiszpańska ( ziemniaczana )

Zdjęcie - Jak sparzyć pora? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Porady

Zdjęcie - Jak sparzyć pora? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Śledź w śmietanie

Kategorie przepisów