Jajka faszerowane pastą z pieczarek

Jajka faszerowane pastą z pieczarek
Zdjęcie - JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z PIECZAREK - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z PIECZAREK - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Za oknami wiosna, a święta już za niedługo .. Ale ten czas leci! Kolejny przepis tym razem na wytrawną przystawkę. Prosta i szybka pasta z jajek i pieczarek ze świeżym koperkiem lub szczypiorkiem Można serwować ją na świeżym pieczywie lub np. nafaszerować nią jajka
SKŁADNIKI: 5-6 dużych pieczarek 4 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy Zdjęcie - JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z PIECZAREK - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z PIECZAREK - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Sól, pieprz Świeży koperek lub szczypiorek PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka gotujemy na twardo. 2. Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. 3. Podduszamy na patelni (bez tłuszczu i wody), doprawiamy solą, pieprzem 4. Ugotowane jajka również ścieramy na tarce o małych oczkach. 5. Składniki mieszamy z jogurtem, musztardą i posiekaną zieleniną. Doprawiamy do smaku. *Najlepiej smakuje schłodzona.

SMACZNEGO ! Zdjęcie - JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z PIECZAREK - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z PIECZAREK - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów