Jajka faszerowane pastą rybną z kaparami

Jajka faszerowane pastą rybną z kaparami
Zdjęcie - Jajka faszerowane pastą rybną z kaparami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane pastą rybną z kaparami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane pastą rybną z kaparami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane pastą rybną z kaparami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane pastą rybną z kaparami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 200 g wędzonej białej ryby
  • 50 g kaparów
  • 35 g jogurtu naturalnego
  • 30 ml oleju Kujawski tłoczonego na zimno lnianego
  • 25 g szalotki lub cebulki
  • 8 jajek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo, następnie przelewamy zimną wodą i obieramy. Jajka przekrawamy na połówki i wydrążamy żółtka.

Rybę oczyszczamy ze skóry i ości i rozdrabniamy.

Kapary i szalotkę drobno siekamy. Kilka kaparów pozostawiamy do dekoracji.

Do ryby dodajemy żółtka jajek, posiekane kapary, cebulkę, jogurt oraz olej lniany. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przygotowaną pastą wypełniamy połówki białek. Dekorujemy odłożonymi kaparami.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl/

Kategorie przepisów