Gołąbki w sosie pomidorowym

Gołąbki w sosie  pomidorowym

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 składniki:

1 duża kapusta pekińska

40 dag karkówki

2 torebki ryżu

2 cebule

1/2 l przecieru pomidorowego

3 ząbki czosnku

cukier

sól

pieprz

bazylia

tymianek

olej

 

Liście kapusty wrzucić na gotującą i lekko osoloną wodę i przez 3 minuty poddać kąpieli aż lekko zmięknie. Jedną cebulę drobno poszatkować i zeszklić na oleju. Mięso pokroić w kawałki, przekręcić przez maszynkę razem z cebulą. Połączyć z ugotowanym ryżem. Wszystko dokładnie wymieszać doprawiając solą i pieprzem do smaku.

Cebulę poszatkować, zeszklić na oleju z 3 ząbkami czosnku. Wlać przecier pomidorowy i zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, odrobiną cukru, bazylią i tymiankiem.

Na każdy liść kapusty nakładać farsz a później brzegi  kapusty złożyć do środka i resztę zrolować. Układać ciasno do garnczka do wyczerpania składników. Zalać pomidorowym sosem i gotować na wolnym ogniu przez około 50 minut.

 

 

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów