Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku
Zdjęcie - Fasolka po bretońsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
SKŁADNIKI:
  • 750 g świeżej białej fasoli
  • łyżeczka soli
  • liść laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 330 g boczku
  • 330 g wędzonej kiełbasy wieprzowej
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majeranku
  • 500 g passaty pomidorowej
  • łyżka oleju rzepakowego
  • sól i pieprz do smaku


WYKONANIE:

1. Białą fasolę wsypać do garnka. Zalać wodą - poziom wody powinien siegać 2-3 cm nad fasolę. 2. Dodać liść laurowy, ziarenka ziela oraz łyżeczke soli. Gotować ok 25 min do miękkości fasoli. 3. Boczek i wędzoną kielbasę pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. 4. Na patelni rozgrzać łyżke oleju i podsmażyć do zrumienienia kolejno: boczek, kiełbasę i cebulę. 5. Do garnka z odsączoną fasolą dodać podsmażony boczek, kiełbase i cebulę. 6. Dodać passatę pomidorową, chwilę gotować. 7. Przyprawić majerankiem, solą i pieprzem.
ZAPRASZAM NA FILM - Fasolka po bretońsku ! Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube

*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/

Kategorie przepisów