Dyniowe gnocchi

Dyniowe gnocchi

Cześć,

Tym razem przepis z bloga Nie tylko pasta, proste i zdrowe gnocchi dyniowe jako dodatek do obiadu i danie same w sobie.

Zdjęcie - Dyniowe gnocchi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Dyniowe gnocchi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki (na dwie porcje):

  • jedna mała dynia Hokkaido,
  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • sól, pieprz.

Making-of:

  • Przygotowujemy purée z dyni. Mozna posłużyć się przepisem dostępnym tutaj.
  • Dodajemy do purée sól, pieprz i mąkę po trochu i ugniatamy aż do uzyskania jednolitego ciasta, które nie będzie się kleić do dłoni.
  • Urywamy kawałki ciasta i formujemy pożądany kształt. Uformowałam z ciasta kuleczki i docisnęłam je lekko widelcem.
  • Gnocchi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy jeszcze pół minuty po wypłynięciu kluseczek.

Smacznego!

Gosia

Kategorie przepisów