Domowy kisiel truskawkowy

Domowy kisiel truskawkowy

Zdjęcie - Domowy kisiel truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

To zdecydowanie pyszny i zdrowy, domowy deser. Pełen owoców i smaku lata. Nie jest to klasyczny kisiel, nie gotowałam go bowiem na samym soku, ale zmiksowałam całe truskawki.

Zdjęcie - Domowy kisiel truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Porcje podałam ze wszystkim, co dojrzewa teraz na krzaczkach i drzewach. Istna eksplozja smaków i zapachów!

Zdjęcie - Domowy kisiel truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Sugeruję, żebyście dodali do środka poziomki. W duecie z truskawkami są obłędnie dobre!

Zdjęcie - Domowy kisiel truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Proporcje na 2-3 porcje.

Zdjęcie - Domowy kisiel truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Domowy kisiel truskawkowy

Agata, 4 lipca 2014

Zdjęcie - Domowy kisiel truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Truskawki zmiksuj z wodą, wlej do garnuszka. Dodaj cukier, podgrzewaj do zagotowania.

Mąkę rozmieszaj w 2 łyżkach zimnej wody, wlej do gotujących się owoców, dokładnie rozmieszaj. Po 2 minutach wyłącz ogień. Ewentualnie dopraw dodatkowym cukrem.

Poziomki włóż do szklaneczek, zalej kisielem. Podawaj ciepły lub schłodzony z owocami leśnymi.

Kategorie przepisów