Czekoladowy budyń jaglany z leśnymi owocami • wersja zimowa• co u mnie?

Czekoladowy budyń jaglany z leśnymi owocami • wersja zimowa• co u mnie?

Zdjęcie - Czekoladowy budyń jaglany z leśnymi owocami • WERSJA ZIMOWA • co u mnie? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami




Kochani! Czy ktoś jeszcze śledzi tego bloga...? ;'-)
Rany, jak dawno mnie tu było. Raz po raz pojawia się chęć powrzucania Wam zaległych przepisów, chociaż gołych, "saute" bez żadnego komentarza z mojej strony....
C z a s czas czas. A raczej jego ustawiczny brak i wieczne życie w niedoczasie bardzo skutecznie zepchnęły bloga na ostatnie miejsce - na długiej liście priorytetów.


A że doba się nie rozciąga - efekty są takie jak widać. Kontentu brak.


Cóż, nie ma na to usprawiedliwienia.
Pracuję sporo dla różnych restauracji, i jak najbardziej wciąż zajmuję się fotografią kulinarną. jeśli jesteście ciekawi moich realizacji, tutaj portfolio - zajrzyjcie.


https://fotografiakulinarnakatowice.pl

Ciągle mam też wrażenie, że żyję w międzyczasach i w interwałach - mniej więcej trzy miesięcznych :) Od wyjazdu do wyjazdu, a pomiędzy - zapieprz. W tym zapieprzu odnajduję się chyba całkiem nieźle, choć jako żem tylko ludziem - zmęczenie doskwiera nawet robiąc najciekawsze rzeczy.
A robię całkiem sporo.
Wciąż treningi grupowe i personalne (to baza mojej codzienności) & diety.
Wciąż Rebel Skin, którego zdążyliśmy już przyzwoicie rozkręcić i cały czas nam nim pracujemy.

https://rebelskin.pl

Cóż, za chwilkę szykujemy kolejny wyjazd, a tymczasem, łapcie pierwszy z zaległości które trzymam do publikacji.
Korzystajcie, pudding jest pyszną opcją na węglowodanową kolację <3








Zdjęcie - Czekoladowy budyń jaglany z leśnymi owocami • WERSJA ZIMOWA • co u mnie? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami




GORZKIE KAKAO • BORÓWKI AMERYKAŃSKIE • JEŻYNY
Czekoladowy budyń jaglany z leśnymi owocami.
(porcja dla czterech osób)




100 g kaszy jaglanej ( *1 woreczek )
ok 250 - 300 g mleka ( *roślinnego np. migdałowe, laskowe, albo ewentualnie krowiego )
3 - 4 łyżki ksylitolu ( *do smaku )
1 cukier z prawdziwą wanilią (albo ziarenka wyłuskane z laski wanilii)
1 łyżka masła
2 łyżki ( *albo więcej ) gorzkiego kakao


Do podania:
100 - 200 g jeżyn / malin (mogą być mrożone)
200 g borówek amerykańskich




Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. Kasza musi być całkowicie miękka.
Ugotowaną, gorącą jeszcze kaszę przekładamy do miski, wlewamy mleko, dodajmy ksylitol, kakao, masło i wanilię (albo cukier z wanilią) miksujemy ręcznym mikserem na bardzo gładką masę (3 - 4 minuty miksowania na wysokich obrotach).


Budyń przekładamy do miseczek.


Na wierzchu układamy jeżyny i borówki, możemy posypać dodatkowym kakao.
Budyń jest pyszny zarówno zaraz po przygotowaniu (na ciepło) jak i po kilkugodzinnym schłodzeniu.


Smacznego!

Kategorie przepisów