Ciastka na Andrzejki – korzenne z czekoladą

Ciastka na Andrzejki – korzenne z czekoladą

Zdjęcie - Ciastka na Andrzejki – korzenne z czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ciastka na Andrzejki – korzenne z czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ciastka na Andrzejki – korzenne z czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciasteczka na Andrzejki robione na specjalne życzenie mojego domowego magika – będzie je dzisiaj wyczarowywał w szkole ze swojego magicznego cylindra icon smile Ciastka na Andrzejki   korzenne z czekoladą
Proste do wykonania, szybkie i pyszne. Kruche, delikatne i korzenne. Najbardziej smakują oczywiście te w czekoladzie… icon smile Ciastka na Andrzejki   korzenne z czekoladą Polecam!

SKŁADNIKI:
300 g mąki pszennej
100 g cukru pudru
2 żółtka
200 g masła
3 łyżeczki przyprawy korzennej
polewa czekoladowa

Z podanych składników zagniataj gładkie i elastyczne ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folią spożywczą i wsadź na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wykrawaj ciasteczka.
Piecz w temperaturze 210 stopni około 10-12 minut.
Ciastka po przestudzeniu udekorować czekoladą.

Zdjęcie - Ciastka na Andrzejki – korzenne z czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów