Ciastka bananowo-owsiane z otrębami i nutellą

Ciastka bananowo-owsiane z otrębami i nutellą

Zdjęcie - Ciastka bananowo-owsiane z otrębami i nutellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Proste, zdrowe i smaczne. Doskonałe na śniadanie i podwieczorek,  smakują z mlekiem i małą czarną.

Składniki:

  • 3 dojrzałe banany
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki otrębów pszennych
  • 3 łyżki otrębów owsianych
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 3 łyżki zmielonych orzechów/włoskie,laskowe/
  • 3 łyżki czekoladowo-orzechowej nutelli
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej/lub proszku do pieczenia/

Zdjęcie - Ciastka bananowo-owsiane z otrębami i nutellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Wykonanie:
-W głębokiej misce rozgnieść banany, skropić je sokiem z cytryny.
-Dodać miękką nutellę, płatki, otręby, kokos , orzechy i mąkę zmieszaną z sodą.
-Wszystkie składniki starannie wymieszać.
-Łyżką /np.do lodów/ nakładać kupki ciasta na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
-Zachować odstępy między ciastkami, lekko je spłaszczyć.
-Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec ok.25 minut.
Zdjęcie - Ciastka bananowo-owsiane z otrębami i nutellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami -Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę kuchenną i wystudzić
Zdjęcie - Ciastka bananowo-owsiane z otrębami i nutellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciastka bananowo-owsiane z otrębami i nutellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów