Ciasteczka orzechowo-korzenne

Ciasteczka orzechowo-korzenne
przepis:

50 dag mąki

20 dag cukru brązowego

20 dag masła

10 dag zmielonych orzechów laskowych

2 jajka

0,5 łyżeczki zmielonego kardamonu

0,5 łyżeczki zmielonych goździków

2 łyżeczki zmielonego cynamonu

 .

 .

Mąkę wymieszać z przyprawami i orzechami, dodać cukier, masło i jajka.

Wyrobić ciasto, owinąć folią i wstawić na godzinę do lodówki.

 .

Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm. Foremką wykroić ciasteczka.

Piec 15 min w piekarniku nagrzanym do temp. 200º C.

Ostudzone ciasteczka ozdobić czekoladą, albo lukrem i kolorową posypką.

.

Zdjęcie - Ciasteczka orzechowo-korzenne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasteczka orzechowo-korzenne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasteczka orzechowo-korzenne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasteczka orzechowo-korzenne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów