Chutney z mango i chilli

Chutney z mango i chilli

Ponieważ bardzo lubimy pikantne smaki, to z przyjemnością sięgnęłam po przepis znaleziony u Ireny i Andrzeja na chutney z mango i chilli. Nic nie przesadzili w opisie, chutney naprawdę smakuje wspaniale, pasuje do wszystkiego i na bank będzie u nas często gościł.

Zdjęcie - Chutney z mango i chilli  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Chutney z mango i chilli

3 owoce mango, mocno zielone (waga ok. 1 kg)

120 g orzechów nerkowca

60 g korzeń imbiru

2 papryczki chilli

250 g smacznych rodzynek

500 ml brązowego cukru

500 ml octu winnego

Mango obrałam, pokroiłam w kostkę, wsypałam do garnka. Dodałam rodzynki i orzechy (następnym razem trochę  je posiekam), pokrojony w kostkę imbir i chilli, cukier oraz ocet. Wymieszałam. Od zawrzenia gotowałam na małym ogniu, pod przykryciem, przez 30 minut. Przelałam do słoików.

Kategorie przepisów