Cebulowo- jabłkowe grzanki cheddarowe

Cebulowo- jabłkowe grzanki  cheddarowe

Bardzo lubimy tosty w każdej postaci i przygotowujemy je myślę, że tak jak i większość z Was co najmniej kilka razy w miesiącu (jak nie tygodniu!), zwykle klasyczne z masłem i serem, tym razem jednak zainspirowani zabawą kulinarną "Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda mój mąż postanowił kromki bagietki posmarować smalczykiem roślinnym Smakowita Pajda z cebulką i jabłkami i to był strzał w dziesiątkę. Smakowita Pajda zaskoczyła nas, tym, że po podpieczona z bagietką nadaje jej idealną chrupiącą strukturę. Smalczyk roślinny Smakowita Pajda w tej kombinacji jest bardzo wyraźnie wyczuwalny nawet przy nałożeniu cienkiej jego warstwy rewelacyjnie koresponduje z serem żółtym. Polecam!

Zdjęcie - Cebulowo- jabłkowe grzanki  cheddarowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ilość: dla 4 osób

Poziom trudności: 1/10

Czas przygotowania: 15 minut

SKŁADNIKI:

  • 1 bagietka pszenna
  • opakowanie Smalczyku roślinnego Smakowita Pajda z cebulką i jabłkami
  • 150 g startego sera cheddar

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Bagietkę kroję na cienkie kromki.

2. Każdą kromkę posmarowałam obficie smalczykiem roślinnym Smakowita Pajda.

Zdjęcie - Cebulowo- jabłkowe grzanki  cheddarowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

3. Do rozgrzanego piekarnika (funkcja grill) włożyłam kanapki na ok. 5 minut do czasu aż będą złotego koloru. 

Zdjęcie - Cebulowo- jabłkowe grzanki  cheddarowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

4. Na podpieczone grzaneczki ułożyłam starty ser cheddar i całość wsunęłam do piekarnika na kolejne 3-4 minuty. 

Zdjęcie - Cebulowo- jabłkowe grzanki  cheddarowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

5. Podałam gorące, pozostałe gdy przestygły wciąż pozostały bardzo chrupiące.

 

Zdjęcie - Cebulowo- jabłkowe grzanki  cheddarowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Kategorie przepisów