Burgery warzywne z wędzonym łososiem

Burgery warzywne z wędzonym łososiem

Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Burgery warzywne z wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 300 g cukinii
  • 200 g wędzonego łososia
  • 100 g dyni bez skóry
  • 95 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 50 g posiekanej cebuli
  • 50 ml olej Kujawski 3 ziarna
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Dynię i cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj szczyptę soli, wymieszaj i odstaw na 10 min.

 

W międzyczasie zeszklij cebulę na odrobinie Kujawskiego 3 ziarna i przestudź. Dodaj posiekanego łososia, kaszę, natkę pietruszki, mocno odciśnięte, starte warzywa, jajko i tartą bułkę. Dokładnie wymieszaj oraz dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie solą.

 

Na patelni rozgrzej olej Kujawski 3 ziarna. Z masy formuj burgery i smaż przez 3 min. z każdej strony. Po usmażeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

 

Porada:

Burgery można podać na ciepło lub zimno. Znakomicie smakują z pieczywem, frytkami i ziemniakami z wody lub tylko z sałatą skropioną Kujawskim 3 ziarna i cytryną. Ciekawym dodatkiem do burgerów jest czerwona cebula marynowana przez 10 min. w occie jabłkowym.

 

Aromatyczne i dietetyczne kotleciki rybne z dużym dodatkiem warzyw. Przygotowane na zdrowym oleju do smażenia - Kujawskim 3 ziarna, gdzie w innowacyjny sposób połączono olej rzepakowy, olej lniany i olej z pestek dyni. Delikatny smak Kujawskiego wzmacnia smak potrawy, nie przytłaczając aromatycznej ryby ani warzyw, idealnie komponując się ze wszystkimi składnikami.

 

 

Przepis pochodzi z szczyptasmaq.blogspot.com

Kategorie przepisów