Bułki z mięsem mielonym

Bułki z mięsem mielonym
Zdjęcie - Bułki z mięsem mielonym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 70
  • Czas przygotowania: 50minuty
  • Czas gotowania: 20minuty

Bułki drożdżowe  z mięsnym farszem to świetna alternatywa dla kanapek. Doskonałe do szkoły, pracy, na śniadanie i na lunch,  wszędzie. Bardzo polecam:)

Składniki Instrukcje

Drożdże wymieszać z 2 łyżkami wody i 1 łyżką mąki. Odstawić w ciepłe miejsce aby wyrosły.

Do miski przesiać mąkę, sól, mleko w proszku. Dodać wyrośnięty zaczyn, wodę, jajko, wymieszać. Dodać rozpuszczone, gorące masło. Wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia.

Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać posiekaną cebulę oraz czosnek, podsmażyć. Dodać mięso, przecier pomidorowy, bazylię. Dusić, aż płyn wyparuje. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Wyrośnięte ciasto wyrobić ponownie. Rozwałkować i uformować wałek. Podzielić go na kilka równych części. Każdą część rozpłaszczyć lekko i na środku układać ok. 1 łyżki farszu. Skleić brzegi i formować bułkę. Odstawić do wyrośnięcia. Posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 20 min.

Zdjęcie - Bułki z mięsem mielonym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów