Blok czekoladowy babci Uli

Blok czekoladowy babci Uli
Zdjęcie - Blok czekoladowy babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Blok czekoladowy babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Blok czekoladowy babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Blok czekoladowy babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Blok czekoladowy babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Blok czekoladowy babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Blok czekoladowy babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Blok czekoladowy babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Blok czekoladowy babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Blok czekoladowy babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Blok czekoladowy babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Blok czekoladowy babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 250 g masła lub margaryny PALMA
  • niepełna szklanka cukru
  • 1/4 szklanki wody
  • 3 łyżki kakao
  • 250 g mleka w proszku
  • 250 g herbatników
  • bakalie
Przygotowanie

Masło/margarynę, cukier, wodę i kakao umieść w rondlu i podgrzewaj na małym ogniu do zagotowania. Następnie zdejmij z ognia i dodawaj porcjami mleko w proszku cały czas energicznie mieszając. Herbatniki pokrusz, wymieszaj z bakaliami i dodaj do masy czekoladowej. Delikatnie wymieszaj, przelej do foremki i odstaw do schłodzenia.


Historia przepisu z szuflady Babci Uli:

"Jest to jeden z wielu przepisów, który znalazłam w bardzo starym zeszycie z przepisami babci Uli. Zawarte są tam przepisy z wielu lat. Najlepsze ciasto, które można przygotować bez pieczenia."

Kategorie przepisów