Biszkopt z malinami

Biszkopt z malinami

Na targach pojawiły się już świeże maliny, truskawki i borówki, więc grzechem byłoby ich nie spróbować!

Może nie są one jeszcze tak wspaniałe jak w sezonie, ale do ciast i koktajli nadają się idealnie!

Zdjęcie - BISZKOPT Z MALINAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Do popołudniowej kawki na zachciankę przygotowałam najszybsze i chyba najłatwiejsze ciacho na świecie – biszkopt z malinami.

Potrzebne tylko 4 składniki, 2 minuty mieszania i pół godziny w piekarniku.

Zaraz potem możemy się cieszyć smakiem pysznego puszystego biszkoptu z malinami.

Najlepszy gorący!

Spróbujcie!

 Zdjęcie - BISZKOPT Z MALINAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

( blacha 22×24 )

* jajko – 5 szt

* cukier – 3/4 szkl

* mąka pszenna – 1 szkl

* maliny 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier.

Wlewamy po 1 żółtku, miksujemy, a następnie wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy drewnianą łyżką.

Wylewamy na blachę, układamy maliny ( możemy dodatkowo posypać grubym cukrem! )

Pieczemy ok. 30-35 minut/ 180C

Smacznego!

Zdjęcie - BISZKOPT Z MALINAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów