Bigos z czerwonej kapusty z owocami

Bigos z czerwonej kapusty z owocami

Zdjęcie - Bigos z czerwonej kapusty z owocami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Moja propozycja na wigilijny stół - bigos z czerwonej kapusty.
1 i 1/2 kg kiszonej kapusty ((Przepis!)
kilka liści laurowych
ziele angielskie
2 sztuki czerwonej cebuli
sól i pieprz do smaku
kilka sztuk suszonej żurawiny i wiśni
łyżeczka miodu
szklanka czerwonego wina
olej rzepakowy
olej lniany z pierwszego tłoczenia do polania
majeranek
Na oleju zeszklić pociętą w piórka cebulę. Dodać kapustę i przyprawy. Ponieważ maja domowa kapusta jest drobniutko pocięta - nie musiałam jej siekać. Dusić od czasu do czasu mieszając, wlać wino, odparować chwilę, dodać suszone owoce żurawiny i wiśni. Dodać łyżeczkę miodu. Dusić aż kapusta będzie miękka. Mnie zajęło to około 2 godzin.




Zdjęcie - Bigos z czerwonej kapusty z owocami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bigos z czerwonej kapusty z owocami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów