Biała kiełbasa w piwie

Biała kiełbasa  w  piwie

Wiem, że to danie powinno się znaleźć na blogu raczej przed Wielkanocą niż Bożym Narodzeniem ale od dawna już miałam ochotę na białą kiełbasę więc w końcu się zmobilizowałam i to nie zważając na czas. Teraz, kiedy już wiem, jak smakuje, na pewno będę sięgać po nią częściej, już nawet mam zaplanowane  kolejne danie. Do tej pory jak widziałam przepisy z tą kiełbasą zawsze je odrzucałam, bo dawno temu ktoś skutecznie mi ją obrzydził i pozbawił na wiele lat  tak dobrego smaku . Dzisiejsze danie powstało na skutek przeglądania przeróżnych przepisów i jest bardzo  ale to bardzo smaczne.

Zdjęcie - Biała kiełbasa  w  piwie  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 3 białe kiełbaski ( użyłam parzonej)
  • 2 duże cebule
  • łyżka majeranku
  • szklanka piwa
  • sól, pieprz
  • oliwa do smażenia

Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć kiełbaski, ja to zrobiłam na rumiano. Dodać cebule, pokrojone w plasterki i smażyć aż cebula zmięknie. Dodać trochę soli, pieprzu i majeranek. Po chwili dodać piwo i dusić aż  płyn wyparuje a cebula jest całkowicie miękka. Doprawić sola i pieprzem.

Smacznego:)

Kategorie przepisów