Batoniki owsiane- zdrowa przekąska

Batoniki owsiane- zdrowa przekąska
#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } Zdjęcie - Batoniki owsiane- zdrowa przekąska - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Batoniki owsiane- zdrowa przekąska - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Batoniki owsiane- zdrowa przekąska - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Batoniki owsiane- zdrowa przekąska - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Bardzo lubię desery, o których mogę myśleć, że są zdrowe. Bo choć te owsiane batoniki zawierają masło, są o niebo lepsze od wielkie porcji landrynek, nie sądzicie? :) Moje wyrzuty sumienie po zjedzeniu kilku sztuk zmniejszają się więc do minimum i ustępują praktycznemu podejściu: przecież zjadłam zdrowe orzechy, suszone owoce i pełne ziarno!

Batoniki owsiane- zdrowa przekąska

Agata, 16 marca 2012

Zdjęcie - Batoniki owsiane- zdrowa przekąska - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Masło rozpuść z miodem. W misce wymieszaj wszystkie suche składniki, dodaj stopione masło oraz ekstrakt waniliowy, dokładnie wymieszaj. Foremkę o wymiarach ok. 20x20 cm wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej masę, dobrze dociśnij. Piecz ok. 25 minut w 180 oC. Przed krojeniem dokładnie ostudź. Batoniki najłatwiej jest porcjować nożem z piłką.

Kategorie przepisów