Bardzo zimne mango lassi z wodą różaną

Bardzo zimne mango lassi z wodą różaną

Zacznijmy od początku - lassi to indyjski napój przyrządzany z jogurtu, wody i przypraw, spożywany w upalne dni, powinien być słony i przyprawiony chili. Jednak z biegiem lat zaczęły powstawać jego słodkie, owocowe odmiany - z dodatkiem truskawek czy właśnie mango. Moja wersja powstałą z potrzeby chwili i zamiast jogurtu użyłam lodów jogurtowych, a żeby wzmocnić smak dodałam wodę różaną i kardamon - naprawdę watro. Polecam nie tylko w bardzo upalne dni ;)
Zdjęcie - Bardzo zimne mango lassi z woda różaną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki na 2 porcje Czas przygotowania: 10 min

1 duże mango
1 i 1/2 szklanki jogurtowych lodów
ok 1/4 szklanki zimnej wody źródlanej
1 łyżeczka wody różanej
szczypta mielonego kardamonu


Przygotowanie:


1. Mango obieramy, odkrawamy miąższ od pestki, dodajemy do blendera razem z pozostałymi składnikami, miksujemy dokładnie 2. Podajemy natychmiast lub przechowujemy w lodówce, zalecam jednak konsumpcje natychmiastową ;)




Zdjęcie - Bardzo zimne mango lassi z woda różaną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bardzo zimne mango lassi z woda różaną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bardzo zimne mango lassi z woda różaną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami





Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Zdjęcie - Bardzo zimne mango lassi z woda różaną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów