Bakłażan na ostro

Bakłażan na ostro

Zdjęcie - Bakłażan na ostro - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Roladki z bakłażana na ostro z pastą chili i ziołami oraz serem feta, można podawać jako przystawkę na imprezach. Polecam serdecznie

Na 6-7 roladek

  • 100 g serka śmietankowego
  • 2 plastry sera feta
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyczka miodu
  • 1 łyżeczka ziarnistego czerwonego pieprzu 
  • świeże zioła :
  • bazylia, tymianek, majeranek, rozmaryn, mięta cytrynowa, (mała garstka)
  • 1 duży bakłażan

Serek wymieszać z rozdrobnioną fetą i jogurtem naturalnym, dodać posiekane zioła, rozgnieciony ząbek czosnku. W moździerzu utrzeć czerwony pieprz dodać do sera wraz z miodem i połączyć składniki.

Bakłażan pokroić wzdłuż w plastry grillować na patelni posmarowanej delikatnie oliwą.

Plastry bakłażana rozłożyć na desce  posmarować pastą z chilli i nakładać serek - zwijać w rulonik.

Takie roladki można podawać od razu lub jeszcze je schłodzić w lodówce.

Smacznego

Wydrukuj przepis

 Zdjęcie - Bakłażan na ostro - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Bakłażan na ostro - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



 

Kategorie przepisów