Babeczki z jarmużem i jajkami

Babeczki z jarmużem i jajkami

Zdjęcie - Babeczki z jarmużem i jajkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dziś zapraszam na śniadaniowe babeczki z jarmużem i jajkami idealne na śniadanie ... Polecam 

 oryginał 

na trzy sztuki 

  • 2 garstki liści jarmużu 
  • 3 cieniutkie plastry boczku 
  • 3 jajka szczypta świeżo mielonego pieprzu 
  • szczypta soli himalajskiej

Jarmuż lekko przesmażyć na suchej patelni ze szczyptą soli- odstawić. Wyłożyć boczkiem kokilki do każdej powkładać przesmażony jarmuż i wbić po jednym jajku , posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C i piec ok 15 -20 minut aż białko się zetnie. Można podawać na ciepło jak również na zimno . 

Smacznego 

Zdjęcie - Babeczki z jarmużem i jajkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów