Babeczki do święconki- najszybsze, najlepsze!

Babeczki do święconki- najszybsze, najlepsze!

Zdjęcie - Babeczki do święconki- najszybsze, najlepsze! - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Babeczki do święconki- najszybsze, najlepsze! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jeśli nie pieczesz akurat dużej baby, z której skubnąć możesz łyżkę ciasta i w ten sposób upiec małą babeczkę do święconki- ten przepis jest dla Ciebie!

Zdjęcie - Babeczki do święconki- najszybsze, najlepsze! - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Babeczki do święconki- najszybsze, najlepsze! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wszystkie składniki wystarczy wymieszać łyżką, upieczesz z nich ok. 4 małych babeczek. Jeśli nie masz specjalnych foremek, użyj tych do muffinek.

Zdjęcie - Babeczki do święconki- najszybsze, najlepsze! - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Babeczki do święconki- najszybsze, najlepsze! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Babeczki są naprawdę pyszne- lekkie, pełne cytrynowego aromatu, wyjątkowo wilgotne. Pysznie dopełnią wielkanocny stół!

Zdjęcie - Babeczki do święconki- najszybsze, najlepsze! - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Babeczki do święconki- najszybsze, najlepsze! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Babeczki do święconki- najszybsze, najlepsze! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta połącz, aby nie miało grudek (szpatułką silikonowa lub trzepaczką- rózgą).

Ciasto przełóż do foremek (silikonowych lub metalowych- wcześniej posmarowanych masłem).

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 oC, piecz ok. 20 minut.

Wystudzone babeczki ozdób lukrem- wymieszaj ok. 4 łyżki cukru pudru z sokiem z cytryny tak, by uzyskać lejący się lukier.

Kategorie przepisów