Babeczki brownie

Babeczki brownie

Intensywnie czekoladowe, chrupiące z wierzchu, ciągnące i bardzo wilgotne w środku. Babeczki grzechu warte! Polecam gorąco na poprawę humoru, na pogodę i niepogodę. Czekolada dobra na wszystko!
Zdjęcie - Babeczki brownie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:(12 muffinek)
160 g masła
200 g cukru
200 g gorzkiej czekolady
200 g mlecznej czekolady
200 g mąki
2 łyżki kakao
4 jajka
100 g orzeszków ziemnych

Zdjęcie - Babeczki brownie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie:Do garnuszka wkładamy masło i podgrzewamy na małym ogniu. Gdy masło zacznie się roztapiać dodajemy cukier, podgrzewamy mieszając. Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia i dodajemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Studzimy. Następnie dodajemy jajka i mieszamy. W misce mieszamy mąkę i kakao. Dodajemy czekoladową masę, wszystko razem mieszamy i przelewamy do foremek na muffiny. Na wierzchu posypujemy orzeszkami ziemnymi. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez 20 minut.


Zdjęcie - Babeczki brownie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Babeczki brownie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Babeczki brownie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów