915. Cukinia faszerowana

915. Cukinia faszerowana
Cukinie faszerowane..pycha..Zdjęcie - 915. Cukinia faszerowana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • 4 średnie cukinie
  • 1 woreczek ryżu naturalnego Sonko
  • 1 cebula
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 papryka
  • sól, pieprz
  • ser żółty

Cukinie umyć i przekroić wzdłuż na pół , usunąć miąższ ze środka.Ryż ugotować. Cebulę, paprykę pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzany olej dodać cebulę, paprykę, pieczarki i podsmażyć około 5 minut, dodać ugotowany ryż i doprawić do smaku i dusić dalej około 5 -10 minut. Cukinie ułożyć w naczyniu żaroodpornym nałożyć farsz.Naczynie przykryć folią i piec cukinie około 20 minut. Następnie zdjać folię, posypać cukinie starym serem i piec jeszcze 10-15 minut.
Zdjęcie - 915. Cukinia faszerowana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - 915. Cukinia faszerowana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - 915. Cukinia faszerowana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów