Pudding kukurydziany

  Pudding  kukurydziany

Rewelacyjny dodatek do mięsnego obiadu lub jako samodzielna przekąska. Nie dajcie się zwieść, mimo delikatnie słodkawego posmaku idealnie pasuje do mięs, szczególnie wołowiny lub wieprzowiny.  Prosty i efektowny a zarazem sycący dodatek u mnie z pewnością pojawi się jeszcze nie raz. Polecam.

Zdjęcie -   Pudding  kukurydziany  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ilość: dla 4 osób

Czas przygotowania: 1h

Poziom trudności: 3/10

SKŁADNIKI:

  • 3 jajka
  • 300g słodkiej kukurydzy z puszki
  • 280g zblendowanej na gładką masę słodkiej kukurydzy z puszki
  • 200ml tłustego mleka
  • 200ml śmietanki kremówki
  • 40g mąki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1 Rozgrzewamy piekarnik do 180st. Natłuszczamy naczynie żaroodporne.

2. Jajka ubijamy w dużej misce na puszystą masę.

3. Stopniowo do jajek dodajemy pozostałe składniki cały czas miksując.

4. Całość przelewamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy przez godzinę.

Smacznego!

Kategorie przepisów