3-minutowy serniczek bez pieczenia

3-minutowy serniczek bez pieczenia

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wiele wskazuje na to, że udało mi się pobić rekord Guinessa, jeśli chodzi o połączenie tempa przygotowania deseru i jego smaku. Wystarczy dosłownie kilka składników, zwykły blender („żyrafa”) i w miseczkach ląduje sernika z Waszych snów.

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Posłodziłam go syropem klonowym, ma więc lekko karmelowy posmak, a ja uniknęłam długiego miksowania koniecznego, gdy dodajemy cukier (ten musi się rozpuścić).

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Doskonałym dopełnieniem są świeże owoce, najlepiej lekko kwaskowate- jak maliny. Wierzch posypałam okruszonym ciasteczkiem, żeby coś chrupało, ale to opcja – w zdrowszej wersji użyjcie np. orzeszków.

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Proporcje dla 2 osób.

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Serek, śmietankę, syrop klonowy i wanilię zmiksuj na gładką, puszystą masę blenderem- zajmie to ok. 30 sekund. Krem ma pozostać puszysty, nie można więc ubijać zbyt długo!

Na dno miseczek nałóż porcję malin, na niej ułóż krem serowy. Włóż do lodówki lub podawaj od razu ze świeżymi owocami na wierzchu, skropiony syropem klonowym.

Kategorie przepisów