Drożdżówki z orzechami i czekoladą

Drożdżówki z orzechami i czekoladą
Zdjęcie - Drożdżówki z orzechami i czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 35
  • Czas przygotowania: 20minuty
  • Czas gotowania: 15minuty

Przepyszne drożdżówki z kremem czekoladowym z dodatkiem posiekanych orzechów laskowych,  włoskich lub innych. Na rynku jest dzisiaj wiele różnych kremów z dobrym składem. Użyjcie swojego ulubionego, posypcie orzechami i gotowe.

Składniki Instrukcje

Z drożdży, łyżki mleka i mąki zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Do miski przesiać mąkę, dodać sól, cukier oraz wyrośnięty rozczyn, wymieszać. Dodać rozmieszane żółtka, ciepłe mleko i wymieszać. W tym czasie rozpuścić masło i dodać gorące do ciasta, ponownie wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia. Przełożyć ciasto na blat, przekroić na 2 części  i rozwałkować.  Posmarować kremem orzechowym i posypać orzechami. Zwinąć ciasto jak roladę i pokroić na małe  kawałki. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę zachowując odstępy. Pozostawić na 15 min. do  ponownego wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 15 -20 min.

Smacznego:)

Zdjęcie - Drożdżówki z orzechami i czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów