Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka z masłem orzechowym

Postanowiłam dziś zrobić ciasteczka z masłem orzechowym gdyż trochę zostało a nikt nie chce już jeść z kanapkami a do ciasteczek nadaje się w sam raz. Można dodac również po orzeszku na ciastko wciskając go z wierzchu I wyszły znakomite w smaku i jeszcze chrupiące. I Wszyscy zadowoleni :-)

Zdjęcie - CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

110 g. MARGARYNY

200 g. CUKRU BRĄZOWEGO

3 ŁYŻKI MASŁA ORZECHOWEGO

1 ŁYŻECZKA SODY

300 g. MĄKI PSZENNEJ


Margarynę zmiksować z cukrem następnie wbić jajko i zmiksować w drugiej misce wymieszać suche składniki mąkę, sodę , sól i powoli wsypywać do masy początkowo miksując potem wyrabiać ręcznie na jednolite ciasto. Nagrzać piekarnik do 180 C termoobieg lub góra dół. Wysmarować formę tłuszczem i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i zgniatać widelcem tworząc wzorek wyłożyć na blachę i piec ok. 15 minut do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu studzić na kratce.

SMACZNEGO

Zdjęcie - CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów