Bezy

Zdjęcie - Bezy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bezy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki : 4 białka, szczypta soli, 250 g cukru pudru
Sposób przygotowania : Białka umieszczam w dużej (suchej!) misce, dodaję szczyptę soli i ubijam je na sztywno (białka muszą być bardzo mocno ubite, będą gotowe kiedy przewrócimy miskę do góry nogami i nie wypadną ;)), wówczas dalej ubijając dodaję cukier puder, powoli po 1 łyżeczce. Kiedy skończę dodawać cukier, miksuję jeszcze chwilę. Następnie łyżeczką (lub rękawem cukierniczym) nakładam masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok. 70 minut w temperaturze 140 stopni. Bezy najlepiej sprawdzać co jakiś czas czy są już gotowe, otwieranie piekarnika im nie szkodzi, kiedy będą odchodzić od papieru do pieczenia, możemy je wyciągać z piekarnika.

Przepisy z tych kategorii

Bezy czekoladowe z borówkami

Bezy czekoladowe z borówkami

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Bezy, beziki domowe
1

Bezy, beziki domowe

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

Bezy z kremem

Bezy z kremem

Smaczny dom Smaczny dom
Paszczak gotuje

Ciasto galaretkowe
1

Ciasto galaretkowe

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Przepis na idealną bezę
1

Przepis na idealną bezę

Qchnia24 Qchnia24
Qchnia24

Bezowe gniazdka z kremem
2

Bezowe gniazdka z kremem

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo