Aromatyczny bulion z kurczakiem i cukiniowymi noodlami. Poniedziałek w rytmie slow

Zdjęcie - Aromatyczny bulion z kurczakiem i cukiniowymi noodlami. Poniedziałek w rytmie slow - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Poniedziałek ogólnie nie należy do ulubionych dni… Ale ja bardzo go lubię, bo dla mnie zawsze jest wolny.
Swobodny czas po weekendzie pełnym atrakcji i emocji to balsam dla ciała i duszy.
Dzień slow od początku do końca!
Powolne wstawanie, kawa na słonecznym tarasie, śniadaniowa celebracja, trochę nowych wiadomości zza oceanu…
Ptasie trele, coraz większe kwiatowe pąki, coraz zieleńsza trawa…
Nad głową małe mleczne obłoki, samolotowe korytarze i błękit…
Kilka stron nowej książki, parę wierszy artykułu, zdjęcia z NY…
A w kuchni pyrka aromatyczny bulion z kurczaka!
Poniedziałek w rytmie slow.

Zdjęcie - Aromatyczny bulion z kurczakiem i cukiniowymi noodlami. Poniedziałek w rytmie slow - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Aromatyczny bulion z kurczakiem i cukiniowymi noodlami

2 udka kurczaka eko
1 łyżka oliwy EV
2 średnie marchewki
2 łodygi selera naciowego
1 szalotka
2 ząbki czosnku
kawałek białej części pora
500 ml domowego bulionu z kurczaka ( lub warzyw)
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1 liść laurowy
1 gałązka tymianku
1 cukinia bio
koperek do podania

Uda kurczaka umyj, osusz, posyp sola i pieprzem. Warzywa – marchew, seler, por, szalotkę i czosnek umyj, obierz i pokrój. Garnek z grubym dnem postaw na ogniu i wlej oliwę. Obsmaż kurczaka z obu stron na złoto i odłóż na talerz.
Do tego samego garnka dodaj marchew, seler, cebulę, por, czosnek, sól i pieprz. Gotuj, aż warzywa zaczną mięknąć – około 5 minut.
Dodaj kurczaka z powrotem do garnka, a także tymianek i liść laurowy. Wlej bulion i zredukuj ogień do średniego poziomu. Gotuj na wolnym ogniu przez co najmniej 1 godzinę. Rosół powinien być nasycony smakami kurczaka i warzyw.
Wyjmij kurczaka z zupy, liść laurowy i tymianek. Kiedy kurczak przestygnie, usuń skórę i kości. Rozdrobnij mięso i włóż je z powrotem do zupy. Zrób noodle z cukinii.
Tuż przed podaniem dodaj noodle z cukinii. Gotuj 5 minut, powinny być al dente. W razie potrzeby dopraw zupę solą i pieprzem. Podawaj ze świeżym koprem.

Przepisy z tych kategorii

Zielone szparagi i jogurtowy dip z czosnkiem niedźwiedzim

Zielone szparagi i jogurtowy d…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Tabbouleh z botwiną, mango i halloumi

Tabbouleh z botwiną, mango i h…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Grecki sos tzatziki

Grecki sos tzatziki

Obiad gotowy Obiad gotowy
Obiad gotowy!

Burgery z grillowanym serem halloumi, ananasem i sosem chimichurri
2

Burgery z grillowanym serem ha…

food² food²
Food Square

Quiche z zielonymi liśćmi i cheddarem. Życie na zielono!
1

Quiche z zielonymi liśćmi i ch…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Miodowo-musztardowe szaszłyki z  kurczaka

Miodowo-musztardowe szaszłyki…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Przepisy z tych kategorii

Szaszłyki z kurczakiem i ananasem
1

Szaszłyki z kurczakiem i anana…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Aromatyczne skrzydełka z grilla
1

Aromatyczne skrzydełka z grill…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Kurczak w sosie maślano-rozmarynowym
2

Kurczak w sosie maślano-rozmar…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Tortilla dietetyczna – pomysł na szybki obiad
1

Tortilla dietetyczna – pomysł…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Quesadilla
1

Quesadilla

Obiad gotowy Obiad gotowy
Obiad gotowy!

Pulpeciki zapiekane z makaronem, papryką, cukinią i rukolą
3

Pulpeciki zapiekane z makarone…

Beti Beti
kruche babeczki