Porady kulinarne

Sernik - jakie są zasady jego przygotowania?

1. Wszystkie składniki na sernik powinny mieć temperaturę pokojową (co najmniej 2 godziny przed pieczeniem należy wyjąc je z lodówki).

2. Składniki na masę serową nie należy długo ubijać, tylko zmiksować do połączenia się składników, gdyż zbyt napowietrzona masa mocniej opada po upieczeniu.

3.Dobrze jest umieścić w piekarniku niewielkie naczynie z wodą, by podczas pieczenia wytwarzała się para.

Przepisy, których może dotyczyć porada

3

Sernik kokosowy Rafaello z pralinkami – przepis

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

5

Sernik szafranowy z truflową polewą i kilka słów o tym co było i o tym - o czym marzę ;)

imie nazwisko MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

15

Sernik cytrynowy

imie nazwisko mariwanna
Obiad gotowy!

31

"Przyjaciele" : Sernik amerykański

imie nazwisko From movie to the kitchen
From movie to the kitchen