Porady kulinarne

Kwiaty bzu - jak je zbierać?

Kwiaty bzu zbieramy w słoneczny dzień. Wybieramy te najbardziej rozwinięte, ale nieprzekwitłe. Mają kremowy kolor, a na pręcikach widać pyłek. Delikatnie zrywamy baldachy, nie otrzepując pyłku. Przed wykorzystaniem rozkładamy na papierowym ręczniku, żeby robaczki (jeśli jakieś są) mogły uciec:)

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Domowy syrop z czosnku, miodu i cytryny

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Bursztynowy syrop i galaretka z kwiatów białego bzu

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

2

Sezon na czarny bez: Imbirowy syrop z czarnego bzu

imie nazwisko burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Lemoniada z kwiatów bzu

imie nazwisko Obiad gotowy
Obiad gotowy!

1

Mleczobranie

imie nazwisko Na krachym spodzie
Na krachym spodzie

1

Dla marzycieli. Syrop z kwiatów czarnego bzu

imie nazwisko gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

1

Syrop z czarnego bzu

imie nazwisko Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

0

Syrop z kwiatów czarnego bzu

imie nazwisko Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

0

Syrop z kwiatów czarnego bzu

imie nazwisko Iwona
Smakowity blog kulinarny

2

Stewia – naturalna słodycz

imie nazwisko ulcik
Kuchnia na wzgórzu

5

Domowe mleko migdałowe

imie nazwisko Angie
Kuchnia w wersji light