Zupa z porów

zielono mi.... 

2 pory

1 marchewka

1 pietruszka

1 cebula

1 kostka rosołowa

3 łyżki masła

1 ząbek serka topionego (śmietankowy)

1 łyżka śmietany

1/2 łyżeczki cukru

sól, pieprz do smaku

 

Warzywa obrać, umyć, zalać wodą. Wrzucić kostkę rosołową i gotować. Pory oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Przesmażyć na maśle z dodatkiem cukru, następnie dodać do gotującego się wywaru.

Po ugotowaniu zupę przecedzić przez sitko. Pora i cebulę zmiksować w blenderze, ponownie wrzucić do gara z wywarem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością wywaru, dodać do zupy z topionym serkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Makaron z kremem z boćwiny i r…

Konsti Konsti
Apparecchiamo?

1

Zielona roladka z omleta

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Zielone smoothie ze szpinakiem

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Zielono mi

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Ciastka Lucky hat

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

1

Smoothie szpinak z pomarańczą

A_SE A_SE
Shabbyeat

Przepisy z tych kategorii

Jagnięcina, brukiew i fasola.…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Domowy zakwas na biały barszcz

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

1

Zielono mi

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

3

Najlepsza grochówka. Co zdrowe…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Asia-Curry Zupa

hany hany
Mit Liebe gekocht

2

Włoska zupa z kurczakiem, piec…

Dzi Dzi
karmelowy