Zupa z porów

zielono mi.... 

2 pory

1 marchewka

1 pietruszka

1 cebula

1 kostka rosołowa

3 łyżki masła

1 ząbek serka topionego (śmietankowy)

1 łyżka śmietany

1/2 łyżeczki cukru

sól, pieprz do smaku

 

Warzywa obrać, umyć, zalać wodą. Wrzucić kostkę rosołową i gotować. Pory oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Przesmażyć na maśle z dodatkiem cukru, następnie dodać do gotującego się wywaru.

Po ugotowaniu zupę przecedzić przez sitko. Pora i cebulę zmiksować w blenderze, ponownie wrzucić do gara z wywarem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością wywaru, dodać do zupy z topionym serkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Pomidory z ziołową kaszą jagla…

A_SE A_SE
Shabbyeat

Schab z kiszona kapustą, fasze…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Marchew z mlekiem kokosowym i…

figmara figmara
figowe smaki

Bruschetta - grzanka z pomidor…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

2

Południowy chleb z oliwkami

Qchnia24 Qchnia24
Qchnia24

1

Arabska zupa z czerwonej socze…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Przepisy z tych kategorii

Zupa – krem z brokuła

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Pasta z bobu

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Supersmoothie

Anna Anna
Słodko - gorzki świat

1

Chłodnik z młodego groszku i b…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Sałatka z brokułem i rzodkiewk…

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Sałatka z fasolki szparagowej…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary