Zupa z porów

zielono mi.... 

2 pory

1 marchewka

1 pietruszka

1 cebula

1 kostka rosołowa

3 łyżki masła

1 ząbek serka topionego (śmietankowy)

1 łyżka śmietany

1/2 łyżeczki cukru

sól, pieprz do smaku

 

Warzywa obrać, umyć, zalać wodą. Wrzucić kostkę rosołową i gotować. Pory oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Przesmażyć na maśle z dodatkiem cukru, następnie dodać do gotującego się wywaru.

Po ugotowaniu zupę przecedzić przez sitko. Pora i cebulę zmiksować w blenderze, ponownie wrzucić do gara z wywarem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością wywaru, dodać do zupy z topionym serkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Krem z kukurydzy z mlekiem kok…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Zupa dyniowa z imbirem i mleki…

figmara figmara
figowe smaki

Zupa z kurek

Jemto Jemto
JEMTO

Chłodnik ogórkowy z krewetkami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Gazpacho z pieczoną papryką

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Hit ostatnich dni - polecam zi…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Przepisy z tych kategorii

1

Krem brokułowy – przepyszny!

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

5

Pesto z rukoli

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Pieczone falafele z bobu

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Przegrzebki na musie z bobu

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

2

Pasta z bobu

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Tajskie zielone curry z kurcza…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy