Zupa z porów

zielono mi.... 

2 pory

1 marchewka

1 pietruszka

1 cebula

1 kostka rosołowa

3 łyżki masła

1 ząbek serka topionego (śmietankowy)

1 łyżka śmietany

1/2 łyżeczki cukru

sól, pieprz do smaku

 

Warzywa obrać, umyć, zalać wodą. Wrzucić kostkę rosołową i gotować. Pory oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Przesmażyć na maśle z dodatkiem cukru, następnie dodać do gotującego się wywaru.

Po ugotowaniu zupę przecedzić przez sitko. Pora i cebulę zmiksować w blenderze, ponownie wrzucić do gara z wywarem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością wywaru, dodać do zupy z topionym serkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Green Power Smoothie

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Napój pietruszkowy

Bizneswomen w... Bizneswomen w...
Bizneswoman w kuchni

1

Pesto orzechowe

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Odżywczy zielony shake

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1

Miłosna zupa z lubczyku

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Krem brokułowy z parmezanem

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Przepisy z tych kategorii

1

Szpinakowe love

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

1

Makaron z pesto z jarmużu i os…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Zamiast kawy

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

2

Pesto brokułowe

shrewa shrewa
CornerWithRecipes

4

Chimmichurri – ostry sos do mi…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

2

Zielone smoothie ze szpinakiem

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku