Zupa z porów

zielono mi.... 

2 pory

1 marchewka

1 pietruszka

1 cebula

1 kostka rosołowa

3 łyżki masła

1 ząbek serka topionego (śmietankowy)

1 łyżka śmietany

1/2 łyżeczki cukru

sól, pieprz do smaku

 

Warzywa obrać, umyć, zalać wodą. Wrzucić kostkę rosołową i gotować. Pory oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Przesmażyć na maśle z dodatkiem cukru, następnie dodać do gotującego się wywaru.

Po ugotowaniu zupę przecedzić przez sitko. Pora i cebulę zmiksować w blenderze, ponownie wrzucić do gara z wywarem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością wywaru, dodać do zupy z topionym serkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Zupa marchewkowa z sokiem grej…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Krem z topinamburu i kalafiora…

Laura Laura
Cafe Babilon

Zupa krem z dyni i batatów, w…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Wtorek z kaszą #47: Krupnik z…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Zupa krem z białej rzodkwi

COOLINARNY COOLINARNY
foto...kulinary...specjal...recepture...

1

Zupa serowa dla NieAlergika

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Przepisy z tych kategorii

2

Sernik z kaszą jaglaną

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

1

Ravioli z płynnym żółtkiem i p…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Pierożki kakaowe z pieczoną dy…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Ziemniaki zapiekane z grzybami…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Sernik „japoński” (najdelikatn…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

2

Mini serniko-brownies z wiśnia…

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka