Zupa z porów

zielono mi.... 

2 pory

1 marchewka

1 pietruszka

1 cebula

1 kostka rosołowa

3 łyżki masła

1 ząbek serka topionego (śmietankowy)

1 łyżka śmietany

1/2 łyżeczki cukru

sól, pieprz do smaku

 

Warzywa obrać, umyć, zalać wodą. Wrzucić kostkę rosołową i gotować. Pory oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Przesmażyć na maśle z dodatkiem cukru, następnie dodać do gotującego się wywaru.

Po ugotowaniu zupę przecedzić przez sitko. Pora i cebulę zmiksować w blenderze, ponownie wrzucić do gara z wywarem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością wywaru, dodać do zupy z topionym serkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Fińskie placuszki szpinakowe

Tyna Tyna
In cooking we trust

2

Green power

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

3

Placuszki ze szpinakiem i rico…

mollisia mollisia
Walka w kuchni

2

Placki z kaszy jaglanej i szpi…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

4

Zielony koktajl z kiwi i seler…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Puree z groszku

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

1

Kapusta Pak choi z krewetkami

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Pistacjowe kule

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Szaszłyki z kurczaka z papryko…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

1

Krem ziemniaczano - szpinakow…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Mizeria

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Pasta z brokuła i brukselki

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni