Zupa z porów

zielono mi.... 

2 pory

1 marchewka

1 pietruszka

1 cebula

1 kostka rosołowa

3 łyżki masła

1 ząbek serka topionego (śmietankowy)

1 łyżka śmietany

1/2 łyżeczki cukru

sól, pieprz do smaku

 

Warzywa obrać, umyć, zalać wodą. Wrzucić kostkę rosołową i gotować. Pory oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Przesmażyć na maśle z dodatkiem cukru, następnie dodać do gotującego się wywaru.

Po ugotowaniu zupę przecedzić przez sitko. Pora i cebulę zmiksować w blenderze, ponownie wrzucić do gara z wywarem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością wywaru, dodać do zupy z topionym serkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Chłodnik z selera naciowego i…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

Krem brokułowy – przepyszny!

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

1

Tarator - chłodnik na styl buł…

Laura Laura
Cafe Babilon


Zupa krem z bobem i gorgonzolą…

Dzi Dzi
karmelowy

Gazpacho

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Przepisy z tych kategorii

Lody rabarbarowe z borówką ame…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Farfalle ze szpinakiem i serem…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Fettuccine Alfredo z kurczakie…

Dzi Dzi
karmelowy

Krem brokułowy – przepyszny!

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Czekoladowe muffiny z cukinią

Kaś Kaś
Bake&Taste

3

Cannelloni ze szpinakiem i fet…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika