Zupa z porów

zielono mi.... 

2 pory

1 marchewka

1 pietruszka

1 cebula

1 kostka rosołowa

3 łyżki masła

1 ząbek serka topionego (śmietankowy)

1 łyżka śmietany

1/2 łyżeczki cukru

sól, pieprz do smaku

 

Warzywa obrać, umyć, zalać wodą. Wrzucić kostkę rosołową i gotować. Pory oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Przesmażyć na maśle z dodatkiem cukru, następnie dodać do gotującego się wywaru.

Po ugotowaniu zupę przecedzić przez sitko. Pora i cebulę zmiksować w blenderze, ponownie wrzucić do gara z wywarem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością wywaru, dodać do zupy z topionym serkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Zupa - krem z dyni

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Ciecierzyca z cukinią

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Zupa z dyni z mlekiem kokosowy…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

1

Krokiety mięsne

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Sałatka z winną gruszką

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

Kurczak, ryż, kurczak, ryż i n…

Lovelykate Lovelykate
Amatorsko, ale z pasją

Przepisy z tych kategorii

1

Koper. Pesto i dziki łosoś. Se…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

4

Sałatka z fasolki szparagowej…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Zupa z jarmużem i kaszą jaglan…

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

Placki warzywne z ziołami

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

1

Groszek cukrowy i bób. Sałatka…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

4

Odchudzający koktajl ogórkowy…

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki