Zupa z porów

zielono mi.... 

2 pory

1 marchewka

1 pietruszka

1 cebula

1 kostka rosołowa

3 łyżki masła

1 ząbek serka topionego (śmietankowy)

1 łyżka śmietany

1/2 łyżeczki cukru

sól, pieprz do smaku

 

Warzywa obrać, umyć, zalać wodą. Wrzucić kostkę rosołową i gotować. Pory oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Przesmażyć na maśle z dodatkiem cukru, następnie dodać do gotującego się wywaru.

Po ugotowaniu zupę przecedzić przez sitko. Pora i cebulę zmiksować w blenderze, ponownie wrzucić do gara z wywarem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością wywaru, dodać do zupy z topionym serkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Krem z pieczonej papryki i dyn…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Zupa z pieczonej dyni ze szpin…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Jesienna zupa z soczewicą, mak…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Zupa z pasternaku i selera na…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Zupa Tom Yum

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Zupa krem z dyni i sera feta

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Przepisy z tych kategorii

Carpaccio z buraków

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Orzechy i twaróg

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Mango-Apfel Strudel z ciasta f…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Sernik pistacjowy z białą czek…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Dyniowe marzenie

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Proste ciasto z kremem malinow…

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie