Zupa z porów

zielono mi.... 

2 pory

1 marchewka

1 pietruszka

1 cebula

1 kostka rosołowa

3 łyżki masła

1 ząbek serka topionego (śmietankowy)

1 łyżka śmietany

1/2 łyżeczki cukru

sól, pieprz do smaku

 

Warzywa obrać, umyć, zalać wodą. Wrzucić kostkę rosołową i gotować. Pory oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Przesmażyć na maśle z dodatkiem cukru, następnie dodać do gotującego się wywaru.

Po ugotowaniu zupę przecedzić przez sitko. Pora i cebulę zmiksować w blenderze, ponownie wrzucić do gara z wywarem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością wywaru, dodać do zupy z topionym serkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Zupa z żółtej papryki i soku j…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

2

Okroszka - rosyjski chłodnik

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Zupa dietetyczna z warzywami

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

Krem cebulowy z serem

KILO przyejmności KILO przyejmności
KILO przyjemnosci

1

Zupa - krem z bobu z chorizo

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Chłodnik z rzodkiewkami i bura…

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Przepisy z tych kategorii

2

Sernik mojito na zimno – najła…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

1

Tarta z pieczonym kurczakiem i…

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

3

Naleśniki z jagodami

Kasia Kasia
Pełny talerz

1

Kopytka z bobu z Pecorino i ko…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

1

Farfalle ze szpinakiem i serem…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

6

Cannelloni ze szpinakiem i fet…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika