Zupa rybna

Zupa rybna
Zdjęcie - Zupa rybna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa rybna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa rybna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 200 g świeżego łososia (filet bez skóry)
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 duża cebula
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ żółtej papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki oleju Kujawski z papryką ostrą, pomidorami i bazylią
  • ½ łyżeczki oregano
  • szczypta estragonu
  • szczypta mielonej kolendry
  • sól
  • biały pieprz
  • natka pietruszki
Przygotowanie

Obrać marchewkę, pietruszkę, czosnek i cebulę. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i paprykę pokroić w małą kostkę. Czosnek posiekać.


Olej rozgrzać na patelni. Podsmażyć cebulę, marchew, pietruszkę, paprykę i czosnek. Podsmażone warzywa przełożyć do garnka. Zalać bulionem warzywnym. Wlać przecier pomidorowy i wszystkie przyprawy. Gotować pół godziny. Filet z łososia pokroić na kawałki. Dodać do zupy i gotować jeszcze 10 min. Tuż przed podaniem dodać świeżą natkę pietruszki.


Porada:

Do przygotowania zupy można wykorzystać wywar z warzyw gotowanych na sałatkę jarzynową.



Przepis pochodzi z aronia-wiemcojem.blogspot.com

Kategorie przepisów