Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa
50 dag pieczarek

3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

1, 5 litra wywaru z warzyw

2 łyżki śmietany

sól, pieprz

ziele angielskie

masło

2 ząbki czosnku

 

 

 

 

 

Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Pieczarki z czosnkiem przesmażyć na masełku. Wrzucić do wywaru, dodać ziele angielskie i gotować. Doprawić pieprzem i solą. Na koniec wrzucić poszatkowaną natkę pietruszki. Śmietanę rozmącić w kubeczku z odrobiną wywaru, wlać do zupy. Gotowe.

 

 

 

Zdjęcie - Zupa pieczarkowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Zupa pieczarkowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Zupa pieczarkowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

Kategorie przepisów