Zupa grochowa

Zupa grochowa
Składniki:
  • 2 cebule
  • 50 dag grochu łuskanego
  • 2 l bulionu
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 5 liści laurowych
  • laska kiełbasy pokrojonej w talarki
  • sól, pieprz
Zdjęcie - Zupa grochowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Groch zalać bulionem, dodać ziele angielskie, liść laurowy, gotować aż groch zmięknie, wyjąć ziele angielskie i liść laurowy, zmiksować. Cebulę podsmażyć z kiełbasą na patelni, dodać do zupy, doprawić do smaku solą i pieprzem, można dodać ząbek czosnku.

Podobne wpisy Zupa grochowaZdjęcie - Zupa grochowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Zdjęcie - Zupa grochowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Zdjęcie - Zupa grochowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gulasz wieprzowy

Zdjęcie - Zupa grochowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa ziemniaczana

Kategorie przepisów