Zupa fasolowa

Gęsta i sycąca zupa - w sam raz na chłodny zimowy dzień.

Składniki:

100 g suchej fasoli

150 dag boczku

pęczek włoszczyzny bez kapusty

majeranek, sól, pieprz

1 cebula, drobno posiekana

łyżka mąki (do zasmażki)

drobny makaron lub ziemniaki

Dzień wcześniej namocz fasolę w dużej ilości wody. Na drugi dzień odlej wodę, dolej nową i ugotuj fasolę do miękkości. Do gotującej się fasoli wrzuć włoszczyznę - wyjmij ją, kiedy zmięknie i pokrój w kostkę. Boczek pokrój na małe kawałki, stop na patelni. , następnie przerzuć do fasoli. Na pozostałym tłuszczu usmaż cebulę na złoto, wymieszaj z mąką i przygotuj złotą zasmażkę. Zasmażkę rozprowadź łyżką zupy i dodaj do garnka, dobrze wymieszaj. Dopraw zupę solą, pieprzem i majerankiem, ugotuj makaron i podawaj (jeśli wolisz zupę fasolową z ziemniakami, musisz ugotować je w garnku razem z fasolą).

Zdjęcie - Zupa fasolowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

1

Sałatka z fasolką szparagową i…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Zupa z żółtej papryki i soku j…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Domowe lody wiśniowe z karmeli…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Konfitura wiśniowo-rabarbarowa…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Sárgarépa-főzelék

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

1

Cukinia z pomidorami i fetą

A_SE A_SE
Shabbyeat

Przepisy z tych kategorii

2

Ciasto jogurtowe ze śliwkami

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

5

Strucla jagodowo-serowa

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Babka z jagodami, lukrowana –…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Zielone gnocchi

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Bułeczki z czosnkiem niedźwied…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

3

Naleśniki z jagodami

Kasia Kasia
Pełny talerz