Zupa fasolowa

Gęsta i sycąca zupa - w sam raz na chłodny zimowy dzień.

Składniki:

100 g suchej fasoli

150 dag boczku

pęczek włoszczyzny bez kapusty

majeranek, sól, pieprz

1 cebula, drobno posiekana

łyżka mąki (do zasmażki)

drobny makaron lub ziemniaki

Dzień wcześniej namocz fasolę w dużej ilości wody. Na drugi dzień odlej wodę, dolej nową i ugotuj fasolę do miękkości. Do gotującej się fasoli wrzuć włoszczyznę - wyjmij ją, kiedy zmięknie i pokrój w kostkę. Boczek pokrój na małe kawałki, stop na patelni. , następnie przerzuć do fasoli. Na pozostałym tłuszczu usmaż cebulę na złoto, wymieszaj z mąką i przygotuj złotą zasmażkę. Zasmażkę rozprowadź łyżką zupy i dodaj do garnka, dobrze wymieszaj. Dopraw zupę solą, pieprzem i majerankiem, ugotuj makaron i podawaj (jeśli wolisz zupę fasolową z ziemniakami, musisz ugotować je w garnku razem z fasolą).

Zdjęcie - Zupa fasolowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Sałatka makaronowa z brokułami

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Krem cebulowy z serem

KILO przyejmności KILO przyejmności
KILO przyjemnosci

1

Cukinia z sezamem

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Zupa - krem z bobu z chorizo

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Risotto z bobem i melisą cytry…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Chłodnik z rzodkiewkami i bura…

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Przepisy z tych kategorii

1

Muffiny z cukinią i szczypiork…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

Pure z pieczonych buraków

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Kopytka z bobu z Pecorino i ko…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Kaczka z makaronem soba i gros…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Bruschetta

A_SE A_SE
Shabbyeat

Chłodnik z selera naciowego i…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!