Zupa fasolowa

Gęsta i sycąca zupa - w sam raz na chłodny zimowy dzień.

Składniki:

100 g suchej fasoli

150 dag boczku

pęczek włoszczyzny bez kapusty

majeranek, sól, pieprz

1 cebula, drobno posiekana

łyżka mąki (do zasmażki)

drobny makaron lub ziemniaki

Dzień wcześniej namocz fasolę w dużej ilości wody. Na drugi dzień odlej wodę, dolej nową i ugotuj fasolę do miękkości. Do gotującej się fasoli wrzuć włoszczyznę - wyjmij ją, kiedy zmięknie i pokrój w kostkę. Boczek pokrój na małe kawałki, stop na patelni. , następnie przerzuć do fasoli. Na pozostałym tłuszczu usmaż cebulę na złoto, wymieszaj z mąką i przygotuj złotą zasmażkę. Zasmażkę rozprowadź łyżką zupy i dodaj do garnka, dobrze wymieszaj. Dopraw zupę solą, pieprzem i majerankiem, ugotuj makaron i podawaj (jeśli wolisz zupę fasolową z ziemniakami, musisz ugotować je w garnku razem z fasolą).

Zdjęcie - Zupa fasolowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Knedle ze śliwkami

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Afternoon tea time

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Akcja prowokacja - ciasteczka…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Leniwe kluski z wędzonym twaro…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Strudel z jabłkami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Klasyczny apple pie

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Przepisy z tych kategorii

1

Makaron z brukselką i serem p…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Kasza gryczana inaczej - czyli…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Sałatka z fasolką szparagową,…

Tyna Tyna
In cooking we trust

Leniwe kluski z wędzonym twaro…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Tagine z jagnięciną i morelami

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Sałatka z cukinii, papryki i c…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki