Zupa fasolowa

Gęsta i sycąca zupa - w sam raz na chłodny zimowy dzień.

Składniki:

100 g suchej fasoli

150 dag boczku

pęczek włoszczyzny bez kapusty

majeranek, sól, pieprz

1 cebula, drobno posiekana

łyżka mąki (do zasmażki)

drobny makaron lub ziemniaki

Dzień wcześniej namocz fasolę w dużej ilości wody. Na drugi dzień odlej wodę, dolej nową i ugotuj fasolę do miękkości. Do gotującej się fasoli wrzuć włoszczyznę - wyjmij ją, kiedy zmięknie i pokrój w kostkę. Boczek pokrój na małe kawałki, stop na patelni. , następnie przerzuć do fasoli. Na pozostałym tłuszczu usmaż cebulę na złoto, wymieszaj z mąką i przygotuj złotą zasmażkę. Zasmażkę rozprowadź łyżką zupy i dodaj do garnka, dobrze wymieszaj. Dopraw zupę solą, pieprzem i majerankiem, ugotuj makaron i podawaj (jeśli wolisz zupę fasolową z ziemniakami, musisz ugotować je w garnku razem z fasolą).

Zdjęcie - Zupa fasolowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Ciasto drożdżowe ze śliwkami

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Czekoladowe ciasto z cukinią

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Pie z brzoskwiniami i jabłkami…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Pancakes z borówkami na maślan…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Bułeczki z wiśniami i kruszonk…

Majana Majana
Majanowe pieczenie

4

Placek z kruszonki ze śliwkami

Kaś Kaś
Bake&Taste

Przepisy z tych kategorii

1

Zupa pomidorowa

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Krem z kukurydzy z malinową sa…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Zupa-krem z cukinii i czosnku

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Chłodnik ogórkowy

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Biały krem z kalarepy i pietru…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Grzybowa zupa cioci Ireny

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI