Zupa fasolowa

Gęsta i sycąca zupa - w sam raz na chłodny zimowy dzień.

Składniki:

100 g suchej fasoli

150 dag boczku

pęczek włoszczyzny bez kapusty

majeranek, sól, pieprz

1 cebula, drobno posiekana

łyżka mąki (do zasmażki)

drobny makaron lub ziemniaki

Dzień wcześniej namocz fasolę w dużej ilości wody. Na drugi dzień odlej wodę, dolej nową i ugotuj fasolę do miękkości. Do gotującej się fasoli wrzuć włoszczyznę - wyjmij ją, kiedy zmięknie i pokrój w kostkę. Boczek pokrój na małe kawałki, stop na patelni. , następnie przerzuć do fasoli. Na pozostałym tłuszczu usmaż cebulę na złoto, wymieszaj z mąką i przygotuj złotą zasmażkę. Zasmażkę rozprowadź łyżką zupy i dodaj do garnka, dobrze wymieszaj. Dopraw zupę solą, pieprzem i majerankiem, ugotuj makaron i podawaj (jeśli wolisz zupę fasolową z ziemniakami, musisz ugotować je w garnku razem z fasolą).

Zdjęcie - Zupa fasolowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Zupa z pokrzyw

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Zupa à la sałatka cesar z gril…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

2

Zakwas na żurek

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Żurek na zakwasie w chlebowych…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

1

Orkiszowy zakwas na barszcz bi…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

5

Zupa krem z chrzanu i jabłek

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

10

Zupa gulaszowa z pulpecikami

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

1

Zupa ogórkowa

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

6

Londyńska zupa grochowa

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Kawa z białą czekoladą i różą

A_SE A_SE
Shabbyeat

3

Pekińska zupa pikantno-kwaśna

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

3

Zupa kalafiorowo-selerowa i pi…

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki