Zupa fasolowa

Gęsta i sycąca zupa - w sam raz na chłodny zimowy dzień.

Składniki:

100 g suchej fasoli

150 dag boczku

pęczek włoszczyzny bez kapusty

majeranek, sól, pieprz

1 cebula, drobno posiekana

łyżka mąki (do zasmażki)

drobny makaron lub ziemniaki

Dzień wcześniej namocz fasolę w dużej ilości wody. Na drugi dzień odlej wodę, dolej nową i ugotuj fasolę do miękkości. Do gotującej się fasoli wrzuć włoszczyznę - wyjmij ją, kiedy zmięknie i pokrój w kostkę. Boczek pokrój na małe kawałki, stop na patelni. , następnie przerzuć do fasoli. Na pozostałym tłuszczu usmaż cebulę na złoto, wymieszaj z mąką i przygotuj złotą zasmażkę. Zasmażkę rozprowadź łyżką zupy i dodaj do garnka, dobrze wymieszaj. Dopraw zupę solą, pieprzem i majerankiem, ugotuj makaron i podawaj (jeśli wolisz zupę fasolową z ziemniakami, musisz ugotować je w garnku razem z fasolą).

Zdjęcie - Zupa fasolowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Zupa marchewkowa z imbirem

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Idealny początek dnia - kawa t…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Kompot śliwkowo-korzenny

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1

Zupa z soczewicą i szpinakiem

Dzi Dzi
karmelowy

3

Herbatka imbirowa

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

4

Gorąca czekolada

A_SE A_SE
Shabbyeat

Przepisy z tych kategorii

1

Ciasto orzechowo - karmelowe

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Ruloniki z szynki z piwem

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

1

Kakaowe ciasto salceson z jabł…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Crema catalana (krem katalońsk…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Włoski chleb z Como (Pane di C…

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Śliwowica wyborna

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku