Zupa fasolowa

Gęsta i sycąca zupa - w sam raz na chłodny zimowy dzień.

Składniki:

100 g suchej fasoli

150 dag boczku

pęczek włoszczyzny bez kapusty

majeranek, sól, pieprz

1 cebula, drobno posiekana

łyżka mąki (do zasmażki)

drobny makaron lub ziemniaki

Dzień wcześniej namocz fasolę w dużej ilości wody. Na drugi dzień odlej wodę, dolej nową i ugotuj fasolę do miękkości. Do gotującej się fasoli wrzuć włoszczyznę - wyjmij ją, kiedy zmięknie i pokrój w kostkę. Boczek pokrój na małe kawałki, stop na patelni. , następnie przerzuć do fasoli. Na pozostałym tłuszczu usmaż cebulę na złoto, wymieszaj z mąką i przygotuj złotą zasmażkę. Zasmażkę rozprowadź łyżką zupy i dodaj do garnka, dobrze wymieszaj. Dopraw zupę solą, pieprzem i majerankiem, ugotuj makaron i podawaj (jeśli wolisz zupę fasolową z ziemniakami, musisz ugotować je w garnku razem z fasolą).

Zdjęcie - Zupa fasolowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Pasternak i kozi ser

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Binenstich mit Apfelfülung

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Kruchości miodowo-pomarańczowe

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Kanapka prosto z pieca

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Zdrowe ciasteczka owsiane z żu…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Orkiszowa bagietka-szybka i ła…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

Zupa Tom Yum

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Dyniowa kawa latte

A_SE A_SE
Shabbyeat

Gorąca dyniowa czekolada

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Gęsta zupa krem z dyni i pomid…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Idealna zupa na rozgrzewkę

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

1

Gulasz wieprzowy z dynią

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku