Zapiekane naleśniki z mięsem i mozzarellą

Zapiekane naleśniki z mięsem i mozzarellą
  • SKŁADNIKI :
  • ( dla 2 osób )
  • NALEŚNIKI :
  • ** mąka – 1 szkl
  • ** mleko – 2 szkl
  • ** jajko – 2 szt
  • ** sól – 1 łyżeczka
  • ** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • ** olej – ¼ szkl
  • FARSZ:
  • ** mięso mielone – 400 g
  • ** cebula – 1 szt
  • ** mozzarella – 1 szt
  • ** ser żółty – 150 g
  • ** sól , pieprz , papryka
  • DODATKOWO :
  • ** bułka tarta do panierowania
  • ** jajko do panierowania
  • ** olej do smażenia

 

Kolejna wersja naleśników , a raczej naleśniko – krokietów , ponieważ farsz i sposób przyrządzenia bardziej przypomina naleśniki .

Nie ważne , jak zwał tak zwał – ważne , że są naprawdę pyszne i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę.

Chrupiące naleśnikowe ciasto wypełnione po brzegi mięsem mielonym i dużą ilością ciągnącego się sera – w tym przypadku mozzarelli i goudy.

Danie łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne!

 Zdjęcie - Zapiekane naleśniki z mięsem i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

NALEŚNIKI :

Wszystkie składniki dokładnie razem mieszamy , odstawiamy na 10 minut.

Smażymy średniej grubości naleśniki , odkładamy w ciepłe miejsce.

FARSZ:

Cebulę drobno siekamy  podsmażamy na złoto na niewielkiej ilości oleju.

Dodajemy mielone mięso , doprawiamy do smaku i mieszając smażymy do momentu , aż mięso nie będzie surowe.

CAŁOŚĆ:

Naleśniki smarujemy mięsnym farszem.

Posypujemy startym serem żółtym i przykrywamy plasterkami mozzarelli.

Składamy w koperty , panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Smażymy na rumiano.

Podajemy gorące!

Smacznego!

Zdjęcie - Zapiekane naleśniki z mięsem i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów