Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Surówka z młodej kapusty z dużą ilością koperku i zielonym ogórkiem. Doprawiona majonezem delikatnym Winiar, który testujemy w naszej kuchni od czasu jakiegoś.
Zdjęcie - SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Surówka z białej kapusty SKŁADNIKI:

  • główka młodej kapusty
  • 1 duży ogórek szklarniowy
  • pęczek koperku
  • 3-4 łyżki majonezu delikatnego Winiary
  • sól
Kapustę oczyść z zewnętrznych liści i poszatkuj. Zasyp łyżeczką soli i dokładnie wymieszaj. Odstaw na przynajmniej pół godziny, aby kapusta puściła soki. Przełóż kapustę na sitko, wyciśnij wodę i odstaw aby porządnie ją odsączyć.

Koperek opłucz i dokładnie odsącz z wody. Pokrój drobno.

Ogórka opłucz i pokrój w ćwierćplasterki, słupki lub większą kostkę.

Bezpośrednio przed podaniem połącz składniki, dodaj majonez i wymieszaj.

Świetnie komponuje się do dań z grilla oraz innych mięs.

Zdjęcie - SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje:

Kategorie przepisów