Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

Zdjęcie - Spaghetti alla carbonara - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:
250 g  makaronu spaghetti
150 g boczku
4 jajka
1/4 szklanki śmietanki
świeżo starty Parmezan
sól i pieprz do smaku

Boczek pokrój w drobną kostkę.Wrzuć na rozgrzana patelnię i podsmaż przez 2 minuty. Jajka ubij i wymieszaj ze śmietanką . Zmniejsz płomień nad patelnią i wlej jajka. Dopraw solą i pieprzem. Stale mieszając gotuj na bardzo małym ogniu, aż jajka będą miały konsystencje kremu.
Makaron ugotuj w dużej ilości lekko osolonej wody przez 8 minut, odcedź go i odsącz. Następnie dodaj do jajek i dobrze wymieszaj.
Gotowe danie posyp startym parmezanem i ewentualnie natką pietruszki.

Smacznego :-)

Zdjęcie - Spaghetti alla carbonara - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów