Sernik kajmakowy

Sernik kajmakowy

Dzisiaj kolejny sernik. Zapraszam...

Zdjęcie - SERNIK KAJMAKOWY - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Sernik kajmakowy SKŁADNIKI SPÓD:

  • 20 dkg ciastek digestive lub innych pełnoziarnistych
  • 10 dkg orzechów laskowych
  • 10 dkg masła
Masło rozpuść.
Zmiksuj ciastka i orzechy. Dodaj masło i wymieszaj.
Masą wyłóż dół tortownicy dokładnie ugniatając. Tortownicę włóż do lodówki na około pół godziny.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, wstaw przygotowany spód i piecz 10 minut. W tym czasie przygotuj masę serową.
SKŁADNIKI MASA SEROWA:
  • 1 kg sera twarogowego w wiaderku
  • 15 dkg cukru
  • 5 jajek
  • 1 puszka gotowej masy kajmakowej
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
Ser utrzyj z cukrem i masą kajmakową. Dodawaj po jednym jaku i ciągle mieszaj. Na koniec dodaj budyń.

Masę wylej na podpieczony spód.
Piecz jeszcze 50 minut. Studź w uchylonym piekarniku.

Zdjęcie - SERNIK KAJMAKOWY - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Sernik kajmakowy

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje:

Kategorie przepisów