Puszysty omlet

Puszysty omlet

Jak już nieraz mówiłam uwielbiam śniadania!

Leniwe śniadania!

Wstaję zwykle 2 godziny przed wyjściem,by móc na spokojnie zjeść sobie śniadanie i wypić kawę.

Zazwyczaj jest to jogurt naturalny albo kefir z dużą ilości,ą zdrowych bakalii , płatków owsianych i dodatków, które zarówno dodają energii jak i poprawiają przemianę materii.

Dziś postawiłam jednak na omlet!

Przepyszny puszysty omlet z dodatkiem sezonowych owoców – u mnie są to dziś borówki.

Wy możecie śmiało dodać swoje ulubione!

Polecam!

 Zdjęcie - Puszysty omlet - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

* jajko – 2 szt

* sól – 1 szczypta

* mąka pszenna – 2 łyżki

* masło – 1 płaska łyżeczka

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , a następnie na najmniejszych obrotach wlewamy roztrzepane żółtka – mieszamy.

Dodajemy przesianą mąkę i miksujemy ok. 10 sek.

Na patelni roztapiamy masło, wylewamy omlet , zmniejszamy minimalnie ogień i smażymy bez przykrycia ok. 4-5 minut ( pilnujemy!!! ).

Przewracamy i smażymy jeszcze 2 minutki.

Podajemy odrazu z ulubionymi dodatkami!

Smacznego!

Zdjęcie - Puszysty omlet - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów