Pasta z makreli

Pasta z  makreli

Kolejny smak dzieciństwa :-)

 Zdjęcie - Pasta z  makreli  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Do zrobienia pasty potrzebna jest jedna makrela wędzona - najlepiej taka naturalnie wędzona - obrana ze skóry i ości. Do tego białego sera i cebula drobno posiekana. Ewentualnie wyciśnięty czosnek. Do przyprawienia: sól i łagodna (albo ostra), podwędzana węgierska papryka.

 Zdjęcie - Pasta z  makreli  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Makrelę i cebulę (ewentualnie czosnek) wrzuciłam do blendera i miksowałam 2-3 minuty. Następnie dodałam przyprawy i twaróg, ale rozdrobniony i stopniowo. Miksowałam tak długo aż wyszła gładka masa. Gdyby masa była za gęsta można dodać trochę jogurtu naturalnego.

To wszystko :-) Smacznego

Kategorie przepisów