Pasta z awokado i jajek

Pasta z awokado i jajek
Kolejna zdrowa i bardzo smaczna pasta śniadaniowa tym razem z awokado.
Awokado jest bardzo zdrowe ma drugą nazwę SMACZLIWKA .
Awokado dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża poziom cholesterolu, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi. Także owoc ten wnosi dużo dobrodziejstwa w naszą pastę .:)

Pasta z awokado i jajek
składniki
2 awokado
5 jajek
sól
1 łyzka serka śniadaniowego
1 łyżka jogurtu naturalnego

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Zimne obieramy .Awokado obieramy usuwamy pestkę . Wkładamy do rozdrabniacza i miksujemy. Następnie dodajemy jajka. Wszystko razem miksujemy. Dodajemy 1 łyżkę serka śniadaniowego . Mieszamy , dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego i solimy do smaku. Mieszamy dobrze i chłodzimy.

Zdjęcie - Pasta z awokado i jajek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Pasta z awokado i jajek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Pasta z awokado i jajek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Pasta z awokado i jajek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Awokado dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża poziom cholesterolu, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/awokado-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze_42136.html

Kategorie przepisów